מסטרשוק- חווייה קולינרית בשוק הכרמל וכרם התימנים



בסיור קולינרי ובשוק הכרמל זכיתי להכיר פינות חמד שלא הכרתי למרות שהייתי פעמים רבות בשוק הזה.
סיירתי בכרם התימנים, למדתי אודות המקום וטעמתי מהטעמים המוכרים בו.
בסיום הסיור התיישבנו לארוחה מלאה וטעימה במסעדת הטרקלין של יוסי בן אודיס.

הוזמנתי לסיור כאורח "יקב 1848" 

אודות יקב 1848

בשנת  1848, עם חידוש היישוב היהודי בירושלים, יצחק גלינא-שור פתח את היקב הראשון בארץ ישראל, במרתף הצמוד לכותל המערבי בירושלים. יינות היקב האיכותיים זכו למוניטין בקרב הקהילה היהודית של אותה תקופה, ונמכרו מבית לבית. בעת מאורעות התורכים, נאלצה משפחת שור לנטוש את היקב אשר בעיר העתיקה ולהקימו מחדש מעל לבריכת אגירת מים בבית ישראל שבירושלים החדשה.

במהלך שמונה דורות מאז מיסודו, יקב 1848 המשיך לצמוח ולזכות בהכרה באיכות יינותיו, עבר מספר משכנים, אך שמר על מסורת ייצור יין כדרך חיים. יקב 1848 הוא חלוץ תעשיית היין הישראלית בהבגרת יינות בחבית, הראשון להקמת קו מילוי בקבוקי יין והמוביל את הענף במיתוג יינות איכות כמוצר סופר פרימיום.

כיום, היקב משלב את הידע והניסיון שצבר במשך השנים יחד עם טכנולוגיות ייצור מן המתקדמות בעולם. צוות מקצועי של ייננים בינלאומיים, אגרונומים וכורמים מובילים את יקב 1848 למצויינות תוך חזון להתפתח כאחד מיקבי העלית האיכותיים באזור


במהלך הסיור דגמנו שני מעולים  מבית יקב 1848 :

בתחילת הסיור, עוד לפני שיצאנו לדרך, פתחנו בלחיים עם רוזה קריר וקליל שנתן לנו חשק וכוח להתחיל ולהתהלך בחום הכבד השורר ביולי, בצהרי היום.
קרוב לסיום הסיור תידלקנו עצמנו עוד קצת  עם קברנה סוביניון מרלו 210- יין אדום, מאוזן, מתובל ועם סיומת ארוכה ומעניינת, שנתן לנו את הפוש האחרון כשכבר היינו עייפים, להמשיך עוד קצת לקראת הארוחה הגדולה.


מאסטרשוק-
נורית גורן המעניינת פגשה אותנו בכניסה לשוק ולאחר היכרות קצרה ציידה כל זוג בעגלת שוק ובה כוסות יין, בקבוק שתיה ומגבונים לחים.

 

 

התחלנו את הסיור בעצירה ליד "הכותל המערבי " של שוק הכרמל.
עדות לבנייניי העבר ששכנו במקום ואינם עוד, בחסות עיריית ת"א שכנראה לא דואגת תמיד לשימור מבנים עתיקים:

 

משם המשכנו לקפה כהן בו ניתן לקנות במשקל קפה ששלמה כהן קולה וטוחן במקום.
בנוסף, אם תגיעו בזמן הנכון, תשמעו את שלמה מזמר:

 

 

טבע בכרמל  מבטיח רפואה אלטרנטיבית למי שקונה ממוצריו

 

 

 

 

בחנות של האחים כוחלני פגשנו תבלינים מוכרים יותר ותבלינים מוכרים פחות.
האחים כוחלני דואגים להביא לארץ פירות, תבלינים ומוצרים מכל רחבי העולם בכדי שגם העובדים הזרים והמסתננים האפריקאיים ירגישו פה בבית....

 


 

בין דוכן לחנות נורית דואגת לעדכן אותנו בפרטי כל פינה בשוק ובכרם התימנים-

 
 
המשכנו והצצנו במלון הבוטיק עדן שמהווה ניגודיות מהממת למקום בו הוא נמצא- כרם התימנים, באירופאיות המובהקת שלו:



בין לבין שתינו יינות של "יקב 1848" ולגמנו מיץ גת מעורבב עם ערק, מאחד מדוכני השוק:


ונהנינו מאוירת המקום:




חזרנו לשוק לשתי תחנות אחרונות:
טעימת שמני זית, חרדל ורטבים טובים פגשנו בחנות של oila בה גם יכולנו לרכוש גזוז של פעם וסנדוויצ'ונים קטנים:







והתחנה האחרונה:
ממלכת המתוקים


לאחר כמה שעות של הליכה בשוק ובכרם התימנים המשכנו הלאה לכיוון מסעדת הטרקלין.


מקום יפה עם נגיעה לעבר העוד יותר יפה


המנות שהוגשו לשולחננו, כולן מורכבות מהתוצרת היומית של השוק.


לחם פרינה

אנטיפסטי

סלט שורשים

חומוס

דג מלוח

קציצות בשר

שייטל הנצלה על אבן לוהטת

מלבי

פבלובה

סורבה

המלצות:
קחו איתכם- נעליים נוחות, בקבוק מים גדול, כובע ומשקפי שמש.

דף הפייסבוק של יקב 1848