משק יעקבס- כפר הרא"ה





כשאוכלים את הגבינות הטובות של משק יעקבס אי אפשר להתעלם מהאסטטיקה של האריזות.
נראה כאילו כל פרט נלקח בחשבון ועל כל אריזת גבינה ישבו ויצרו את המראה המשובב והמושך.
על כן, כשהוזמנתי לסייר במחלבת משק יעקבס בכפר הרא"ה - לא היססתי.
ברור היה לי שגבינות כ"כ טובות הארוזות בצורה כ"כ נאה- חייבות להגיע ממקום מעניין.




ולמי שלא מכיר (יש פה מישהו כזה?)-
בשנת 1936 הגיעו יצחק ורות יעקבס לכפר הרא"ה שבואדי חווארית (הוא עמק חפר).
השממה השוררת בכל והביצות שמסביב לא הפילו את רוחם, וכאן החליטו לקבוע את ביתם ולהגשים את חלומם לישוב הארץ.
באותם ימים, במשק קטן עם פרות ועזים שגידלו וחלבו בחצר, החלו לגבן גבינות לצרכי הבית - ובמרחק הזמן, שלמה, הבן, עדיין זוכר את החליבה הידנית לתוך דליי פח ואת בדי הגאזה התלויים במטבח מהם ניגרים מי הגבינה.

בשנת 1997 החליטו בני הדור השלישי לחדש מסורת אבות, והקימו בצמוד לרפת מחלבה. מחברת המתכונים של סבתא היוותה בסיס למתכונים הראשונים ובעזרתה החלו במלאכת הגיבון ובהמשך רכשו ידע ממחלבות מסורתיות באירופה.

כיום מתבצע יצור הגבינות בציוד חדיש, בשיטות מסורתיות כנהוג במחלבות קטנות באירופה, תוך הקפדה על תהליכי יצור מבוקרים.
במחלבה מעבדים חלב עזים, כבשים ובקר ומייצרים כ - 25 סוגי גבינות איכותיות וייחודיות: קשות, חצי קשות בשלות, גבינות עובשים וכמובן גבינות רכות ויוגורטים.
שיווק הגבינות מתבצע ישירות מהמחלבה לבתי הקפה, מסעדות, מלונות, מעדניות ולקוחות פרטיים.

 
המחלבה בהירה, רחבה ונקייה.
כשהייתי בסיור בדיוק ניקו את אחת המכונות וניכר כי המקום עובר נקיונות רבים בכל יום.

 
בחדרי קירור מונחות עשרות (אם לא מאות) גבינות. זהו מראה מלבב שעד היום נתקלתי בו רק בתכניות בערוץ 8.




פה מונח הגבן והנוזלים מתנקזים ממנו הישר במורד השולחן אל הדלי המונח בתחתיתו:



והנה דוגמה להגשה יפייפיה של הגבינות.
האסטטיקה לא נשארת רק במחלבה ובאריזות אלא גם בהגשה:


בשילוב פוקאצ'ות מדהימות מאגדת לחם:




כל מוצרי המחלבה כשרים בהשגחת הרב אליעזר שימחה וייס וחוג חתמ"ס פתח תקוה ובפיקוח משרד הבריאות.