בכל נסיעה לצפו עוברים ליד השלט המפנה ליקב מורד וזוגתי מציינת שצריך לקפו לשם פעם כי היא ההכירה את הבן של בעלי המקום והמשקאות שלהם פשוט מעולים!
אז לפני כמה ימים שילבנו את הביקור בנסיעה לצפון וסוף סוף נכנסנו אל יקב מורד:

הגענו למרכז מבקרים נעים ומקסים:
עמיר בודנר, נכ"ל משותף ביקב מורד, קיבל אותנו בחיוך רחב והדריך אותנו באופן אישי במקום.
צפינו בסרט אודות הסטוריית יקב מורד, ראינו את השיכר בתהליך ההכנה וטעמנו ממשקאות שבחיים לא תארנו לעצמנו ממה הם עשויים (שיכר מפטרוזיליה!).
בסרט הכרנו את ההסטוריה של היקב ועל הדרך שעשה יעקב מורד בהקמת היקב המוצלח-
החל כילד המתבונן באביו המכין יין, למבוגר המתנסה בעצמו בהכנת יין ומגלה שחמו בעל ידע רב בתחום השיכר (שיכר הינו משקה אלכוהולי שהוכן בדרך בה מכינים יין אך לא הוכן מענבים) ולומד ממנו כיצד להכין שיכר מפירות וירקות.
למדנו להכיר את משפחת בודנר המקסימה שחברה למשפחת מורד ויצרה שותפות אמיתית- הן עסקית והן חברית שהובילה את היקב לאחד המקומות הראשונים בארץ ולהצלחה גדולה בארה"ב.
ביקב ניתן לראות את שלבי הכנת השיכר בכלים גדולים המוצגים לקהל הרחב:





במקום ניתן לטעום ולרכוש שיכר מפירות ירקות ואפילו- עשבי תיבול שונים: פסיפלורה, רימונים, תמרים, תפוחים, שזיפים, אשכולית אדומה, קפה , שוקולד, תפוז, נענע, מרווה ועוד...
יקב מורד שביקנעם למרגלות הרי הכרמל ובחיק יופיו של חבל הגליל הפורח, הופך הפרי שנאסף מהטבע ליינות (שיכר) ולליקרים מהטובים שטעמתי (ואהבתי).
כל המוצרים כשרים וכשרים לפסח.
בנוסף, במקום גלריית תולדות היקב, שם יוכלו המבקרים ללמוד עוד על המורשת המשפחתית של יקב מורד, מאז ועד היום באמצעות תמונות המספרות את סיפור היקב.
בגלריה ניתן לאכול ארוחת בוקר ישראלית עשירה וכשרה, בהזמנה מראש לקבוצות מאורגנות עד 30 איש.
המקום מתאים בהחלט גם לאירועים קטנים.
יקב מורד
הייטק פארק, יקנעם עילית
04-9597125